Forum

Installeren van apps  

 

Member Admin
Joined:1 jaar  ago
Posts: 21
04/02/2018 10:36 pm  

Hier ga ik je uitleggen hoe je een app kan installeren.

Allereerst, om een app te installeren heb je een "account" nodig. Wat is een account? hoor ik vele al denken. Wel een account is een "gebruikersnaam"  om toegang te krijgen tot die Google diensten. En dit is een email adres van Google, of tenminste een email dat gekoppeld is aan Google, en dit kan bijvoorbeeld een telenet of proximus e-mailadres zijn. En die "account" is noodzakelijk om van Google Play-store gebruik te kunnen maken.

De volgende stap is het openen van Google play-store, en dit herken je aan het volgende symbool.

play store

Bij oudere toestellen kan dit er zo uitzien.

play store Ouder

vind je dit niet terug op een van je schermen, kijk dan eens bij alle applicaties. Hoe je daar moet komen staat in deze post beschreven.

Na het klikken of duwen met je vinger op deze app moet je volgend venster te zien krijgen.

Google play store

je bent nu in de "Winkel" zelf. Daar kan je gratis en betalende apps verkrijgen. Maar schrik niet van het woord "betalend". Het is niet zo dat er plots geld van je rekening gaat, je moet daar trouwens toestemming voor geven, en eventueel kredietkaart gegevens voor opgeven. Zolang je dit niet doet ben je veilig.

Hoe je hier veilig een aankoop doet zal ik nog laten zien in een ander topic.

Dus hier in de Play-store zie je een groene kader met de woorden Google Play. Links daarvan 3 horizontale streepjes. Die gaan we nu nog niet gebruiken.

Om een App te zoeken hier, klik je op dat woord "Google Play" er verschijnt enkele ogenblikken later een toetsenbord.

Nu kan je beginnen met het zoeken naar een App. Ik wil bijvoorbeeld gaan online bankieren en ik heb Belfius als bank. (Om online bankieren te gebruiken heb je wel toestemming van jouw financiële instelling nodig.)

Dus ik typ op het toetsenbord het woord "Belfius" in.

Nu zal je merken dat er verschillende resultaten te zien zijn, met telkens een ander symbooltje ervoor.

  • Staat er een klein vergrootglas voor een naam, en je duwt erop, gaat jouw toestel in het volgende scherm, meerdere zoekresultaten met enkele suggesties laten zien.
  • Een klein uurwerkje ervoor krijg je een zoekopdracht met de exacte woorden of letters die je hebt getypt.
  • Zie je een klein icoontje ervoor staan is dit meestal al de app die je moet hebben op dat moment, als je daar op duwt ga je gelijk naar het installatie scherm.

Ik ga nu op het resultaat drukken met het vergrootglas. Nu kom ik in een ander venster met allemaal resultaten die overeen komen met mijn zoekopdracht.

Nu is het aan jouw om de juiste keuze te maken. In dit geval zie ik bv. Belfius Mobile, Belfius Tablet en nog andere. het spreekt voor zich welke applicatie je nodig hebt. Ik werk met een Tablet dus ik kies voor het gelijknamige programma.

Na het drukken hierop kom je op een ander scherm waar je de optie krijgt om te installeren.

Staat deze app al op je toestel, krijg je ook de optie om terug te verwijderen. Is er eventueel een update nodig voor deze app, kan je dit hier ook zien.

In dit geval drukken we dus op installeren. Nu gebeurt er veel automatisch. Je toestel begint de app te downloaden en te installeren.

Het kan gebeuren dat een app om betaalinformatie vraagt, maar dat is niet erg, klik gewoon op overslaan. Je kan achteraf nog altijd betalen als deze app heel interessant is, meestal zijn die spotgoedkoop, en is het vooral om de reclame te verwijderen.

Bij sommige apps als je op de installatie knop drukt, komt er een wit scherm dat zegt "deze app heeft toegang nodig tot bv. sms, contacten, foto's enz.

Dit is afhankelijk van de soort applicatie's die je installeert, en daar kan je niet omheen. Ben je daar niet helemaal mee akkoord, dan kan je die app zelfs niet installeren. Ik ben met vele van die voorwaarden ook niet altijd akkoord en dan installeer ik die app gewoon niet.

Edited: 1 jaar  ago

ReplyQuote
  
Working

Please Login or Register