Woordenboek

Verklarende woordenlijst

Op deze pagina zal ik enkele woorden verklaren die je regelmatig zult tegenkomen.
In de toekomst zal ik deze lijst ongetwijfeld aanvullen.

hier gaan we:

A

• Android: Dit is een besturingssysteem waarop verschillende Tablet’s en Telefoons op werken.
  • Apps: oftewel applicaties. je kan dit beter verstaan onder (kleine) programma’s.
    zoals de VTM app, dit is een programma om online televisie te kunnen kijken.

B

• Browsers: Dit heb je nodig om op het internet te kunnen surfen. er bestaan veel verschillende soorten. Hier zijn er enkele: Google chrome, Firefox, Opera, enz.. Voor sommige mensen kan dit wat verwarrend zijn, omdat ze b.v. gewend zijn aan Internet Explorer. en ze dan denken dat er geen internet aanwezig is op hun toestel.
Google Firefox Opera Samsung

Dus geen paniek, met elk van deze apps kan je op het internet gaan surfen.

G

• Google: Google is begonnen als een zoekmachine, d.w.z. je kan er door middel van enkele zoekopdrachten, veel informatie en website’s vinden.  het adres is “www.google.be”

P

• Pinch & spread: knijpen of spreiden.
    dit wordt voornamelijk gebruikt om uit en in te zoomen

S

• Swipen: Of vegen, dit is de beweging die je doet als je met je vinger links, rechts, boven of onder over het scherm schuift
  • Smartphone: dit is een telefoon met capaciteiten van een computer.
  • Surfen: Surfen is het ophalen van pagina’s met informatie op het World Wide Web (www)
    Je kan dit ook vergelijken met een enorme grote bibliotheek, deze bestaat uit vele boeken
    Websitesen in die boeken zitten pagina’s Webpagina’s
    je vindt niet alleen boeken op het net, je kan er ook foto’s, video’s en veel meer vinden.
    bron:digibeet.net